Toine Stokbroekx, directeur distributeur van medische (laser)systemen en disposables
Bio:
Geboren in Eindhoven in 1960
Opleiding TU Delft, afgestudeerd in 1986
1987 – 1996: actief geweest in de verkoop van CAD/CAM systemen waarbij ik een brede kennis van internationale handel en industrie heb opgedaan.
1996 – 2002 sales van mass-storage systemen, de introductie van de CDR, de eerste DVD software aan Pioneer verkocht. Toen CDR gemeengoed was geworden commercieel directeur bij een Philips spin-off geworden.
2002 – 2004 Bij F-Care systems een distributie netwerk opgebouwd voor met name de TC3000.
In 2004 Tobrix opgericht voor de verkoop van de T3000 maar al snel uitgebreid met Quanta System en Cynosure lasers, producenten die we nog altijd vertegenwoordigen. In de loop van de jaren producten ontwikkeld, de 123 set voor EVLA, de fameuze Flebo trap, de Tulip Tip fiber (gepatenteerd) en als laatste de PneumaSox voor compressie bij veneuze ulcera. Ook gepatenteerd. Daarnaast meegewerkt aan publicaties op het gebied van Endoveneuze thermische behandelingen.
Samenvatting: Lasers in de cosmetische geneeskunde: complementair of concurrerend?
Injectables zijn de hoeksteen van de cosmetische geneeskunde. Fillers en botox worden toegepast om de client een mooier en/of jonger uiterlijk te geven. Ook lasers kunnen van dienst zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken. Het effect van een mooiere huid op het uiterlijk kan niet onderschat worden.
Naast lasers zijn er vele andere energy based devices op de markt. Een groot verschil tussen lasers en EBD is de selectiviteit. Waar lasers in veel gevallen een specifiek doel kunnen behandelen, bijvoorbeeld bloedvaten of haren, genereren EBD veelal niet selectief warmte in het omringende weefsel om een effect te bewerkstelligen. Om het overzichtelijk te houden worden EBD hier verder niet behandeld.
Er zijn veel verschillende types lasers. Om de juiste laser voor ieder doel te kunnen inzetten is een basiskennis van de eigenschappen van lasers on onontbeerlijk. De belangrijkste eigenschappen van een laser zijn de golflengte, pulsduur, spotgrootte en fluence. Daarnaast spelen zaken als scanners, huidkoeling, vermogen die niet zozeer van invloed zijn op het eindresultaat maar meer op snelheid en comfort voor patiënt en behandelaar.
Iedere geschikte indicatie kan optimaal behandeld worden met het juiste type laser. Denk hierbij aan couperose en hyperpigmentatie maar ook indicaties als angiomen, milia, syringomen en xanthelasma. Omgekeerd kan een type laser voor meerdere indicaties gebruikt worden. Een overzicht van de verschillende, voor de cosmetisch arts relevante, indicaties met daarbij de gebruikte lasers is daarbij behulpzaam.
Er zijn een aantal laser behandelingen die een stapje verder gaan dan externe cutane behandelingen. Minimaal invasieve laser, vaginale laser, en rhinophyma behandeling zijn een paar voorbeelden die heel goede resultaten geven.
- Hoog Soeren
Lasers in de cosmetische geneeskunde: complementair of concurrerend?
Datum: 23 nov 2024Tijd: 10:15 - 11:00 CET